20 Tem 2009

Sigaramın dumanına sarsam saklasam seni



Yasaklayan yasaklasın, kim takar sigara yasağını!

Yasaklanan yerlerde içmeyiveririm olur biter…hem bu sigara yasağı beni korumak için değil, içmeyenleri korumak için.

Sigaramın dumanına sarıp saklayım, koruyayım ben sizi, he mi?

Ne bu be? Sigara içmeyenler içenleri ikinci sınıf vatandaş yerine koyuyor, devlet de buna aracılık ediyor…ben kendimin birinci sınıfıyım, sizin ikinci sınıfınız olsam kaç yazar?

Sigaranın zararlarını dünya alem biliyor, içenlere, çevreye, kendimize…bi bakın bakayım günlük yediklerinize içtiklerinize, o bilmem ne “jen” maddelerle dolu ürünlere, günde ne kadar tükettiğinize. Yasakçı devlet önce bunlarla mücadele etsin, pislikten tarümar olan çevreye çözüm bulsun. Benim apartmanın önündeki çöp bidonun etrafına neden görmez bu devlet?

Sigarayı bırkacaksam eğer, kendi iradem ne güne duruyor? Zorla irade mi tesis edeceksiniz milletin bünyesine?

Oldu olacak, giydirin bir deli gömleği…üzerine de yazın “bu vatandaş çok tehlikelidir, sigara içiyor”… hehehe, sigaracılar dikkat! , deli olunca kurtuluyoruz, baksanıza akıl hastahanesinde sigara içmek serbest…gözünü sevdiğim delilerim, en rahatı sizsiniz bu dünyada.

Sigara içmeyenler rahat rahat gezsin, tozsun artık, ikinci sınıf vatandaşların sizlere canları feda, yeter ki siz bunalmayın. Biz içenler için de, “ah vah tüh” üzülmeyin…

Can benim, hayat benim, keyif de benim, ister içerim ister içmem, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.

Gitmeyiveririm oralara buralara, kapalı mekanlara…şurada kaç yıllık ömrüm kalmış, onu içme bunu yeme!

Evimi de basacak haliniz yok ya, evim benim özgürlüğüm…

Yemişim sizin yasakçı zihniyetinizi…

Kahvemi yapmışım, balkonuma kurulmuşum, sigara yasağına inat yakmışım sigaramı….ohhhh, gel keyfim gel!

Bi fırt daha çekeyim,dumanını da şöyle bir savurayım, sizi de dumanına sarıp saklayım, canlarım benim!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Evine gelen çok yakın dostlarına sigara içirtmeme ve eşine evde sigara içirtmeme anlayışı sizce de çok garip değil mi? Bunun sağlık açısından uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bu tamamen saygısızlık, kendinize saygı duyulmasını istiyorsanız önce siz karşınızdaki insana saygı duyacaksınız. Ya bir sigara yüzünden en yakın dostlarınızla ilişkinizi keseceksiniz yada evinize gelen dostlarınızı bir dostu ağırlar gibi ağırlayacaksınız. Hele eşiniz yeni sigara içmeye başlamadı sizin tanıdığınızda da içiyordu, evlenmek için imza attığınızda da içiyordu. Peki o zaman bu ne şımarıklık ve eşinize kendi evinde işkence etmenin mantığı ne? Sigara içen bir insanı evinizde istemiyorsanız peki o zaman neden o insanla evlendiniz? Veya boşanmak için neyi bekliyorsunuz. Eğer devletin çıkaracağı yasayı bekiyorduysanız, müjde artık en yakın aile mahkemesine başvurabilirsiniz.
Gelelim devletin yapmış olduğu ikiyüzlülüğe. Hem sigara içtirmeme yasaları çıkaracaksınız, hem de sigara üretimini en hızlı bir şekilde sürdüreceksiniz. Bu da yetmiyormuş gibi, sigara fabrikalarını yabancı tekellere özelleştirme adı altında satıp paraları alıp cebinize atacaksınız. O da yetmiyormuş gibi yüzlerce marka sigarayı ithal edip, yabancı sigara şirketleri ile ilişkilerinizi sıkı sıkıya sürdüreceksiniz. Ve en büyük vergiyi yabancı ve yerli sigaradan alıp bütçe açıklarınızı ve IMF’ye olan borçlarınızı ödeyeceksiniz.
Bu ne perhiz bu ne sigara turşusu, bir devlet niye yasa çıkarır? Kendi halkının daha iyi ve mutlu yaşaması için değil mi? Eğer halkının sağlığını bu kadar düşünüyorsan sigara içtirmeme yasağı çıkaracağına neden sigara fabrikalarını kapamıyorsun, çok daha kesin çözüm olmaz mı? Ama yok o zaman en büyük vergiyi nereden alacak, bütçe açıkları ve emperyalistlere olan borçların faizleri nasıl ödenecek. Bu tıpkı hiçbir masrafı olmayan Milli Piyango İdaresini özelleştirmeye kalkıp (Özelleştirmenin altında kumar anlayışı var. Ben oynatmayayım ama vergimi alayım) Dubai’de en yüksek bahislerle oynanan at yarışlarında müslüman Türk halkı ganyan oynasın diye Bakanlar Kurulu kararı ile izin verilmesine benziyor. NE KA GANYAN O KA VERGİ. Vergi sözcüğüne dayanamıyor bizim yöneticilerimiz.

Bu alıntı gibi koyduğum yazı daha önce yazdığım bir yazının içinden alınmıştır.

Uzun zamandır yorum yapmadığım için şifremi unutmuşum ve adsız olarak yorum yazmak zorunda kaldım.

Balkonunda bir sigara ve çay da benim iç.

Uğur Erhan