12 Nis 2009

Yiyiyos, içiyos, geziyos, para vermiyos, bedava yaşıyos!



İktidarın ekonomi kurmayları başka bir gezegende mi yaşıyorlar?

Yoksa ekonomik göstergelerin mükemmel olduğu başka bir Türkiye daha var da biz yerini mi bilmiyoruz?

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek “Hane halkının, bankaların durumu iyi. Özel sektörde de korkulacak bir durum yok” diyor.

Yiyiyos, içiyos, geziyos…her şey mükemmel, ekonomi harika!

Panik yok!

Eğer bizim şu anda yaşadığımız yer Türkiye ise, bizim Türkiye’nin resmi istatistik kurumu TUİK, Bakan Mehmet Şimşek gibi konuşmuyor.

TUİK “sanayi yerlerde sürünüyor” diyor, Bakan “durum çok iyi, işler ayna çal çal oyna” diyor…

TUİK açıklıyor; "2009 Şubat ayında sanayi üretimindeki gerileme 2008 Şubat ayına göre yüzde 23,7"...Bu bir rekor!

İmalat sanayiinde yüzde 25.9, madencilikte yüzde 16.8, otomotiv sektöründe yüzde 58.7 , tekstil ürünleri imalatında yüzde 28.9, ana metal sanayinde yüzde 23.1, kimyasal madde ve ürünleri imalatında yüzde 21 düşüş olmuş.

Yine TUİK Şubat ayı dış ticaret verilerine göre ; ihracat yüzde 24,9, ithalat yüzde 47,6 azalmış, Avrupa Birliği’ne ihracatımızın payı da yüzde 37,4’e gerilemiş.

TUİK’e mi inanalım, Bakan Mehmet Şimşek’e mi?

Sanayideki ve dış ticaretteki bu kadar düşüşün, işsizliği had safhaya taşıyacağını, bankalardan alınan kredilerin geri dönüşünü imkansız hale getireceğini, iç talebi iyice daraltacağını, satış yapamayan özel sektörün üretimi kısacağını ve bu kısır döngünün girdap gibi Türkiye’yi içine alacağını tahmin etmek için ne ekonomist ne de ekonomi kurmayı olmak gerekiyor.

Bankalar şu anda iyi durumda ancak reel sektör böyle giderse 3-4 ay sonra bankaların ne durumda olacağını kestirmek için finans uzmanı olmaya da gerek yok.

Şu gezegen, şu hane halkının çok iyi durumda olduğu , şu dört başı mağmur Türkiye neredeyse söyleseler de cümbür cemaatin oraya göçsek.

Görünen odur ki hükümetin ekonomiye odaklanmaya halen niyeti yok…öyle ya başka gezegenden sesleniyor gibiler.

Hani eskiden bazı ofislerde masaların arkasındaki panolarda sevimli bir ayıcık karikatürü vardı. Ellerini uzatmış “ panik yok, işler yetişir” yazan.

Birileri bizimle dalga mı geçiyor ki?

Yok canım, olsa olsa birileri bizi teğet geçiyor!

Yiyiyos, içiyos, geziyos, para vermiyos, bedava yaşıyos!

2 yorum:

uğur erhan dedi ki...

Sen kocaman kocaman bakanlarımızdan daha mı iyi bileceksin. Bak bak şuna ya, ye, iç, gez, toz, (ama sonra toz olma)para verme daha ne istiyorsun.

Anarşistlik yapma kızım.:)))))

Uğur erhan

siminya dedi ki...

beran konuna uygun monte ;)

http://kafa.bobiler.org/upload/photographs/155953941a.jpgspho