13 Ara 2008

Seks partneri robot hayal gücünü zorluyor

Şişme kadınlar uzun zaman önce seks mağazalarının vitrinlerinde yerini almıştı…sıra seks partneri robotlara geldi.

Bilim adamları son yıllarda “gelecekte seks nasıl olacak?” sorusu üzerine çalışıyor, insanla robotun seks partneri olabileceğini öngörüyorlar.

Ancak gün gelip de seks partnerinizin bir robot olacağını şimdiden hayal etmek oldukça zor.

Robot denildiğinde; bize hizmet eden, ev işlerini itina ile yapan, sağa sola dönüşünde veya yürürken “moink, doink, biippp” gibi elektronik sesler çıkaran, mikrofonik bir ses tonuyla sınırlı sayıda kelime konuşabilen, mekanik, metalden yapılmış, insan görüntülü bir cihaz hayal ediyorum.

Günümüz teknolojisi ile robotlara bir çok aktivite kazandırıldı. Dansedebilen, keman çalan, futbol oynayan, ev işlerini yapan veya sanayi sektöründe insanların yapacağı bazı işleri görebilen robotlar tasarlanıyor ve üretiliyor.

Kanada vatandaşı Le Trung, iki yıl harcayarak temizlik gibi ev işlerinin üstesinden gelen bir "geyşa robot" yapmış. Le Trung bir iki düzenlemeyle robotun bir seks partneri olabileceğini de belirtmiş. (milliyet.com.tr)

Seks partneri robot çalışmaları öyle bir boyuta geldi ki 2016 dan önce “postmodern seks” için yaydığı titreşimlerle gerçek kucaklaşma etkisi yaratan robot tasarımları bile yapılıyor.

Bu gidişle Woody Allen’ın 1973’te çevirdiği "Sleeper" adlı filmdeki "orgazmatron" makinesi pek de hayal olmayacak.

Daha önce de “Robotlarla Aşk ve Seks” kitabının yazarı David Levy, 2050 yılında robotlar ile seks yapmanın mümkün olacağını belirtmişti. Aynı zamanda yapay zeka uzmanı olan Levy, robotların gelecekte insanların duygusal ve cinsel açıdan tatmin edici birer hayat arkadaşı olacaklarını iddia ediyor. Seks partneri robotlar, çekici ve gerçekçi bir görünüme, yumuşak bir tene ve saçlara sahip olacak, insanlar gibi mimiklerini kullanarak jest yapabileceklermiş. David Levy teknoloji ilerledikçe insanlar ile makineler arasındaki ilişkilerin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz yıl Japonya'da "Perfect Woman" (Mükemmel Kadın) diye bir kadın robot satışa sunulmuştu. Lisa adı verilen kadın robotun alışverişten, ev işlerine hatta sahibine masaj yapmaya kadar pek çok hüneri vardı.

Robotlar hep erkeklere mi hizmet edecek? Franz Steiner isimli sanatçı kadınları da düşünmüş ve erkek robot tasvir etmişti. Steiner’ın gelecek öngörüsüne göre 2045 yılında artık kendi de biyonikleşen kadın yüzlerce erkek robota hükmediyordu. Egemenlik kadınların eline geçmiş, artık erkeklere gerek kalmamıştı. Sanatçı fantezisi gibi görülse de kadınlara da erkek robot sevgili öngörmüştü.

Velhasılı kelam; bilim dünyası, cinsiyetiniz ne olursa olsun 2050 yılında seks partnerinizin bir robot olması için canla başla çalışıyor.

Belki robotlardan “sadık” eşler olabilir ama ya robot bir de kısa devre yaparsa! Yandı gülüm keten helva…

Şaka bir yana, acaba kadın-erkek ilişkilerinde son hızla uzlaşmazlığa doğru mu gidiyoruz? İnsani karşılıklı ilişkiler, insan yaşamının özü olmaktan çıkıyor da sevişmeler dahil tüm ilişkilerimiz yerini makinelere bırakınca daha mı mutlu olacağız?

Aşk, sevgi, sevişmek…bir “insan” olmadan “robot” la nasıl mümkün olabilecek?

Ebedilik iksiri üzerinde çalışmalar da var. Belli mi olur, belki insan ölümsüzleşir, 2050 yılında karşımıza seks partneri olarak pat diye bir robot çıkar, şaşırmayalım !

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Duygusuz sevişilirmi ki ?

Duygularlal başlayan bir olay nasıl olurda duygusuz bir makineyle olabilir ki ?

Karşılıksız yaşanan aşklarda bile duygu söz konusuyken, makineyle seks sadece mastürbasyon gibi bir eylem olabilir ancak.

Beran Uzer dedi ki...

Sevgili civilengineer, size katılmamak ne mümkün...ancak bilim insan duygusuz varlıklara dönüştürmek için mi uğraşıyor diye de sormadan edemiyorum...Bu arada blogunuzu inceledim, faydalı ve güzel bir blog olmuş...teşekkürler değerli katkınız için ve sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevişmek derken bile karşılıklı bir eylemden bahsedildiği ortada
olayın kimyası bile bunu kanıtlıyor

ilerde bu robotlar ne kadar gelişir, gerçeklerine ikame olabilir mi bilemiyorum ama
gelişmiş yapay zekaya sahip, öğrenebilen ve gerçeğini aratmayacak teknolojilere sahip robotlar üretilirse ve bulaşıcı hastalıkların da hızla arttığı bir dünyada
gerçek seks partnetlerine oranla tercih sebebi olabilir.

Düşünsenize her türlü fantazinize cevap veren bir partner :)
Gerçi duşta seks yaparken düşenemiyorum
biyerine su kaçar bozulurmu yoksa biyerimi elektirk çarparmı die tedirginken nasıl sekse odaklanabilinir onuda düüşnmek zor.

uzun uzun tartışmak istense hayal etmek zor değil ama ben şimdilik noktalıyorum.

şeffaf olduğum için kusura bakmayın yorum yönetiminz açık diye yazdım. Yorumu yayınlamamak sizin alinizde nede olsa okuyup silebilirsiniz.

Beran Uzer dedi ki...

Hakaret ve saldırganlık içermediği müddetçe her yorum benim için değerlidir. Siz emek vermiş yazmışsınız...ben de elbette yayınlarım...benim için şu anda biriken ütüleri yapsa yeter:)))...sevgiler

Adsız dedi ki...

Ütü gerektirmeyen spor ürünlere yönelin siz de.
Ütü derdiniz kalmaz.

Gerçi resmi bir kurumda giydiklerinizi her halukarda ütülemeniz gerekir ama bilim de zaten insan hayatındaki bu gereksinimlerden oluşan talebi karşılamak için üretiyor.

Yani robotlarda bu arz talep ekonomisi üzerine kurulu bir pazarın ürünü

Kolay gelsin :D